Shungit Klot

  • 379 kr
I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

Shungitpolerat klot från Karelen i Ryssland, platsen på jorden där shungit av högsta kvalitet kommer ifrån. Stenen fick sitt namn från namnet på en liten by som heter Shunga där den först upptäcktes.

Storlek: ca 6cm

Vikt: ca 290g

Produktspecifikationer
Typ III svart shungit
Kol: 30-50%
Djup svart färg
Ursprungsland: Ryssland, plats Karelen

Shungite som betyder
Shungite är en prekambrisk kolhaltig naturlig bergart av naturligt ursprung. Den kallas ofta en "läkande sten" eller till och med en "livets sten" på grund av dess kraftfulla helande och skyddande egenskaper. Shungite är cirka 2 miljarder år gammal och bildades långt innan liv fanns på vår planet. Den har alltså absorberat jordens och rymdens energi i århundraden. Dessa kraftfulla energier, tillsammans med dess kemiska sammansättning och fysiska egenskaper, gör shungit verkligen unikt, och tack vare det är det populärt över hela världen i form av otaliga shungitprodukter.

Observera - Rengör dina karelska shungitföremål!
Vi känner oss skyldiga att nämna att både polerad och opolerad karelsk shungit kan lämna svarta fläckar på dina kläder och hud. Anledningen till detta är den höga mängden kol i sammansättningen av shungit. Det är en naturlig egenskap hos mineralet och kan vara ett ytterligare verifieringsmärke för produktens äkthet..

Vad är det som gör karelsk shungite så speciell?
Karelska shungitens popularitet beror till stor del på dess höga kolinnehåll med unik struktur bestående av fullerener, en extremt sällsynt kemisk bindning av kolatomer. Fullerener anses vara en av de mest kraftfulla antioxidanterna, som skyddar våra kroppar från effekterna av fria radikaler och andra negativa och skadliga influenser i vår miljö. De sfäriska molekylerna av fullerener i shungit gör det till ett av de mest effektiva verktygen för personligt skydd, helande och vattenrening. Elite Shungite är den typ av shungit med högst kolhalt, med högst antal fullerener och är därför den mest effektiva typen.

Vilka är fördelarna med att använda shungit från Karelen?
I vår moderna värld används shungit i stor utsträckning inom olika områden, inklusive industri, jordbruk, medicin och andliga metoder. De berömda egenskaperna hos shungit som gör den populär över hela världen inkluderar vattenrening och skydd mot de omgivande elektromagnetiska fälten (EMF) och 5G-strålning (även kallade millimetervågor eller MMW). Dessutom kan shungit neutralisera geopatisk stress och spänningar och stöder de regenererande egenskaperna hos människokroppen och andlig helande. Alla dessa egenskaper bidrar till shungitens ständigt växande popularitet.


Shungitstensklassificering
Shungitstenar kan delas in i tre typer beroende på innehållet av kol i den:
Typ I: Kallas även Elite Shungite, har en kolhalt på mer än 90% och en silvrig yta.
Typ II: Innehåller 50-90% kol och har en gråaktig färg.
Typ III: Innehåller 30-50% kol, svart till färgen.

Obs! Stenarna är naturvara så alla är unika. Olika former, storlekar, färger och sprickor kan förekomma.